Hlavní obsah

Kvůli fingování nehod navrhla inspekce obvinit 14 policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtrnáct policistů z ředitelství policie ve Středočeském kraji bylo obviněno z podílu na fingování dopravních nehod a vloupání do aut. Obvinění navrhla policejní inspekce. Obvinění dokumentovali neexistující nehody a pojišťovny na základě jejich informací proplácely odškodnění.

Foto: archív, Novinky

Článek

Policie na případu pracovala spolu s pojišťovnami v roce 2008. Od té doby ale bylo podle mluvčí inspekce Martiny Lídlové zjištěno, že se v souvislosti s činy nechávali policisté uplácet.

"K dnešnímu dni bylo celkově podáno 95 návrhů na zahájení trestního stíhání organizované skupiny, ve které bylo 14 policistů z Krajského ředitelství Policie České republiky Středočeského kraje – Služby dopravní policie, dva bývalí policisté, tři vojáci z Vojenského útvaru Klatovy a Jince a 213 civilních osob," uvedla Lídlová.

Organizovaná skupina fingovala nehody, policisté fiktivní události dokumentovali a pojišťovny pak proplácely neexistující škody. Celkem vyplatily na zhruba 200 případech  29,5 miliónu korun.

Skupina fungovala několik let.

Reklama

Výběr článků

Načítám