Hlavní obsah

Škodovka zřejmě chystá návrat Felicie

Mladá Boleslav

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto bude v Česku, Rusku a Číně vyrábět model označený A-Entry. Půjde o relativně levný vůz, který bude větší než Fabia Combi a menší než nová Octavia. Uvedl to ve čtvrtek na svých webových stránkách týdeník Ekonom. Nová škodovka, která má zaplnit mezeru po starší Octavii Tour, asi ponese název Felicia.

Foto: maž, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Předpokládám, že na ruský trh přijde někdy v roce 2013," řekl týdeníku dosavadní ředitel ruského Volkswagenu Martin Jahn, který nyní nastupuje na řídicí místo v celém koncernu, kde bude odpovídat za prodej automobilových flotil podnikům a institucím. Právě takový model bude mít v Rusku dobrou odezvu, míní Jahn.

Jahn předpokládá, že letos by se mělo v Rusku prodat asi 45 000 škodovek. "Mohlo by jich být i víc, ale výrobní kapacity Škody jsou vyprodané," podotkl. Loni Škoda prodala v Rusku zhruba 40 000 aut, v příštím roce by měla podle Jahna překročit hranici 50 000 kusů.

Největší česká automobilka zažívá úspěšný rok. Za prvních osm měsíců firma registruje nárůst prodeje o 13,2 procenta na 493 200 vozů. Za celý loňský rok prodala rekordních 684 200 vozů. Čistý zisk jí ale klesl o 68 procent na 3,46 miliardy korun. Tržby firmy se propadly o 6,2 procenta na 187,8 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám