Hlavní obsah

Postřelené z Devinské Nové Vsi může mít na svědomí i policie

– Bratislava

Možnost, zda během srpnové střelby v ulicích bratislavské městské části Devínska Nová Ves nezasáhly policejní projektily kromě střelce Ľubomíra Harmana i další lidi, prý prověřuje expertní ústav slovenské policie. Napsal to slovenský deník Pravda. Při střelbě mezi domy utrpělo zranění 15 lidí. Jednu ženu kromě toho usmrtila střela v jejím bytě.

Článek

"Policie se zabývá všemi skutečnostmi týkajícími se tohoto případu a pracuje s více vyšetřovacími verzemi," citovala Pravda krajskou policejní mluvčí Petru Hráškovou.

Experti by měli podle deníku prozkoumat asi 360 vzorků z místa činu, mezi kterými jsou nejen projektily, ale i oblečení zasažených.

Harman 30. srpna v bytě panelového domu usmrtil pět členů jedné rodiny a před domem pak otce jedné z obětí. Při následné palbě mezi panelovými domy zabil zřejmě náhodně další ženu, která vyšla na balkon. Na konci svého řádění spáchal v obklíčení policie a údajně po zranění policejním střelcem sebevraždu. Přesný motiv Harmanova činu kvůli tomu zřejmě nikdy zjištěn nebude, spekuluje se o sousedských sporech.

V dějišti masakru se podle informace slovenského sdružení Devínska Inak objevily nápisy podporující střelce, který podle prvních zpráv útok směřoval proti romské menšině. Později se ukázalo, že příslušníkem romského etnika byla jedna oběť.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám