Hlavní obsah

Francie je ve střehu kvůli teroristické hrozbě

Paříž

Francie zvýšila bezpečnostní pohotovost poté, co její tajné služby varovaly, že zemi hrozí bezprostřední nebezpečí sebevražedného pumového atentátu islámských radikálů. Uvedla to místní média a informaci potvrdil francouzský ministr vnitra Brice Hortefeux.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Hrozba je skutečná, naše ostražitost se posílila," řekl bez dalšího upřesnění ministr.

"Nevíme, kdy a kde dojde k atentátu, ale víme, že bude," citovala agentura AFP představitele, který si nepřál být jmenován.

Podle agentur AP a AFP informace o hrozbě přišla ve čtvrtek ze zahraničí a bylo zahájeno předběžné vyšetřování s cílem prověřit podezření, že jistá žena hodlá spáchat v Paříži sebevražedný atentát.

Policejní zdroj, který si přál zůstat v anonymitě, uvedl, že se v zemi oživily dvě dosud "spící" sítě přívrženců islámské sváté války džihádu. Stalo se tak poté, co do Francie přijelo několik muslimských radikálů, nejspíš z oblasti Pákistánu a Afghánistánu.

Francie se stala terčem islámských atentátů naposledy v létě 1995, kdy si útoky vyžádaly osm mrtvých a na 200 zraněných.

Reklama

Související témata:

Související články

Británii hrozí útok motivovaných teroristů

Británii hrozí v nadcházejících letech vlna útoků ze strany špatně vycvičených, ale vysoce motivovaných teroristů, kteří se budou snažit zabíjet na sportovních...

Výběr článků

Načítám