Hlavní obsah

Sobotka žádá mosteckého lídra, aby změnil protiromské heslo kampaně

Právo, Jiří Ovčáček

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v úterý požádal mosteckého lídra soc. dem. Karla Novotného o stažení kontroverzního hesla z volební kampaně.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„I když použité heslo není zaměřeno agresivně a výslovně na nikoho neútočí, stalo se hned v prvních dnech předmětem kontroverzní interpretace a vede k polarizujícím a zjednodušeným závěrům,“ uvedl Sobotka v tiskové zprávě.

„ČSSD vždy hájila a hájí soc. dem. hodnoty rovných práv a rovných příležitostí a také politiku integrace sociálně vyloučených skupin občanů. Takový postup upřednostňuje před zjednodušujícími řešeními založenými na nebezpečném populismu, represi a rozdělování společnosti,“ doplnil lídr ČSSD.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Karel Novotný (ČSSD) zahrál v kampani na strunu nacionalismu s temnými podtóny.

Sobotku znepokojila kampaň mosteckého lídra Karla Novotného, který se na billboardu podepsal pod výrok "Proč bych měl litovat, že jsem ve svém domově národnostní většinou? Jeden stát, jedna pravidla!" Podle místních pozorovatelů inzerát cílil obecně proti Romům. K podobnému stylu billboardů se totiž zdejší politici neuchýlili poprvé. [celá zpráva]

Sobotka už jednou kvůli nepřiměřené kampani vůči straníkům zasahoval, začátkem září usměrňoval kampaň buňky ČSSD v Praze 5, kde vytáhli do voleb s proklamací: „Pryč s narkomany, bezdomovci a hernami“. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám