Hlavní obsah

V Jičíně platí do neděle pohádkové zákony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývalé množství princezen, čertů, čarodějnic, víl, vodníků a dalších klasických i moderních pohádkových postav se v úterý odpoledne sešlo na Valdštejnově náměstí v Jičíně. A s nimi i stovky dětí. Dohromady zahájili 20. ročník festivalu Jičín, město pohádky. Až do neděle bude žít Jičín a blízké okolí pohádkou, uskuteční se zde řada vystoupení pro děti i dospělé a chybět nemohou ani tvůrčí dílny.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Zahájení jičínského festivalu pohádek se každoročně nese ve znamení průvodu pohádkových postav.

Článek

Od úterního odpoledne také v Jičíně platí pohádkové zákony, vyvěšené pro obecné povědomí i na Valdické bráně. A také starosta mohl odejít na pomyslnou týdenní dovolenou.

Starosta předal dětem klíč od města

„Během slavnostního zahájení, jehož součástí je průvod masek, jsem předal dětem vládu nad městem. Symbolicky jsem jim odevzdal klíč. Ony mi ho doufám v neděli zase vrátí. Zatím to vždy udělaly,“ věří starosta Jičína Martin Puš (ODS).

Patron festivalu herec Jiří Lábus dětem prozradil, že nikdy nehrál mnoho princů. „Spíš nějaké záporáky, z nichž nejznámější je samozřejmě Rumburak. Líbil se i dětem. Některé mi i psaly, že mu fandily. Tak to jsem jim odepsal, že když fandí Rumburakovi, asi se dostanou do polepšovny,“ řekl při zahájení s tím, že nyní ho už potkávají role králů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám