Hlavní obsah

Huml se chystá podepsat dodatek ke smlouvě s VV

– Praha • Aktualizováno
Právo, rsk

Poslanec Věcí veřejných (VV) Stanislav Huml podepíše dodatek ke smlouvě o poslušnosti, kterou předtím VV vypověděl. Právo o tom informoval místopředseda klubu Viktor Paggio. Potenciální krize ve VV by byla tím pádem zažehnána.

Foto: Milan Malíček, Právo

Stanislav Huml

Článek

"Když konflikt začal, tak mně ho šoupli do pošty, abych se s ním seznámil. Když jsem si ho přečetl, tak tvrdím ano, dodatek likviduje konflikt mezi ústavou a smlouvou s VV. Je to vyřízená věc," řekl Právu Huml.

Právu dále řekl, že však nemá smlouvu podepsanou ze strany VV. "Máme v tom ve straně trochu čurbes," podotkl Huml s tím, že se nyní ve straně bude ve smlouvách dělat inventura.

Dodatek podle Humla dodatek umožní, že poslanec bude moci kdykoli hlasovat podle svého svědomí. "Kdykoli by nastal konflikt s ústavou a smlouvou, tak má ústava prioritu," doplnil.

Huml měl výhrady ke smlouvě, za jejíž porušení hrozí až sedmimiliónová sankce. Poté, co vládní koalice do programového prohlášení včlenila větu, že prosadí uznání třetího protikomunistického odboje, se Huml rozhodl smlouvu vypovědět.

Třístránkový dodatek však podle Humla činí smlouvu v souladu s Ústavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám