Hlavní obsah

Dívka naházela kňučící štěňata do řeky

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetem koluje další šokující video, kdy člověk projevuje extrémní krutost vůči zvířatům. Dívka hází čerstvě narozená štěňata do řeky a velice se u toho baví. Přesně před týdnem se přitom objevil případ Angličanky Mary Baleové, která bezdůvodně hodila kočku do popelnice. Tu její majitel našel až po 15 hodinách druhý den ráno. Kočičí příběh však skončil dobře, štěňata zřejmě takové štěstí neměla.

Článek

Totožnost plavovlasé ženy zatím není známá, z videozáznamu ani není zřejmé, kde se událost stala. Spekuluje se však o tom, že by se mohlo jednat o dívku z některé balkánské země či přímo z Chorvatska, jelikož účet, ze kterého bylo video odesláno, je právě z této země.

„Tak vážné činy naštěstí nejsou obvyklé, PETA denně informuje o podobných krutostech na zvířatech. Jsme si jistí, že chorvatští aktivisté jsou seznámeni s tímto hrozným případem,“ uvedla mluvčí organizace na ochranu zvířat PETA Ashley Frunová s požadavkem na prošetření celého incidentu.

Mary Baleová, jež hodila do popelnice kočku, se za svůj čin setkala s odsouzením z řad ochránců zvířat, sousedů i ostatních lidí, kteří nahrávku shlédli. Nenávist vůči její osobě se nakonec vyhrotila do té míry, že jí byly zasílány výhrůžky smrti. Dá se očekávat, že pokud se zjistí, kdo byla bezcitná žena házející bezbranná štěňata do řeky, rozpoutá se proti ní ještě větší vlna nenávisti, než tomu bylo u pětačtyřicetileté Angličanky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám