Hlavní obsah

Sarkozyho manželka zasluhuje smrt, napsal íránský list

– Teherán
Právo, nek

Íránský ultrakonzervativní list Kayhan, který o víkendu nazval první dámu Francie „prostitutkou“, v úterý svůj verbální útok vystupňoval, když napsal, že si Carla Bruniová-Sarkozyová za svůj „nemorální“ život „zaslouží smrt“.

Foto: Profimedia.cz

První dáma Francie Carla Bruniová

Článek

„Zkoumání minulosti Carly Bruniové jasně ukazuje, proč tato nemorální žena podpořila Íránku odsouzenou k smrti za cizoložství a za účast na vraždě svého manžela, a vlastně si ona sama zasluhuje smrt,“ napsal deník, jehož šéfredaktora deleguje nejvyšší duchovní vůdce Íránu ajatolláh Alí Chameneí.

Francouzské ministerstvo zahraničí zaslalo do Teheránu nótu, v níž proti výpadům listu ostře protestovalo a označilo je za zcela nepřijatelné. Írán reagoval prohlášením, že vláda urážky představitelů jiných zemí neschvaluje.

„Věříme, že si na to všechna média dají pozor. Lze kritizovat nepřátelskou politiku určitých zemí, postoje jejich představitelů a protestovat proti nim, ale není možné používat urážlivá slova. To není korektní,“ prohlásil podle agentury AFP mluvčí íránského ministerstva zahraničí Ramín Mehmanparast na tiskové konferenci.

Kayhan napadl manželku Nicolase Sarkozyho za to, že se zastala Íránky Sakiné Aštiáníové odsouzené k smrti za nevěru a podíl na vraždě manžela. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Írán nazval první dámu Francie prostitutkou

První dáma Francie Carla Bruniová-Sarkozyová byla nevybíravým způsobem osočena Íránem poté, co podepsala petici volající po osvobození třiačtyřicetileté matky...

Výběr článků

Načítám