Hlavní obsah

Nečas chce, aby pražská ODS představila lídra dříve, kampaň startuje v pátek

Právo, Novinky, map, jas
Praha
Aktualizováno

Občanští demokraté zahájí kampaň před senátními a komunálními volbami v pátek 3. září. V pondělí to oznámil premiér a předseda strany Petr Nečas. Výkonná rada má zároveň za to, že by pražská ODS měla svého kandidáta představit dříve než na konci září, jak bylo avizováno.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Premiér Petr Nečas

Článek

Nečas po jednání uvedl, že strana zahájí kampaň společnou akcí komunálních a senátních kandidátů, která bude vedena formou volební konference.

Nečas se vyjádřil i k situaci v pražské ODS, která zatím nikoho nenominovala do čela pražského magistrátu. "Ano, nebudu lhát, že bychom se o tom nebavili," konstatoval šéf ODS. Následně dodal, že vyjádřil i svůj názor, aby byl pražský lídr představen dříve než avizovaného 28. září.

S tím se prý ztotožnilo i celé grémium, byť jak Nečas zdůraznil, žádné hlasování o tomto tématu neproběhlo.

ODS kandidáta stále nemá, ačkoliv konkurenční strany už s těmi svými rozběhly předvolební kampaň. Po Praze visí reklamy se Zdeňkem Tůmou (TOP 09) či Markétou Reedovou (VV).

Kalouskovi bude radit Okamura i Töpfer

V pondělí zároveň představil svůj volební program a volební tým jeden z pražských lídrů ODS zpěvák Jan Kalousek.  Ten se hodlá zaměřit na oblast kultury, cestovního ruchu a památkové péče.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Kalousek

V Kalouskově poradním týmu se objeví jednak herec, režisér a senátor za ODS Tomáš Töpfer, viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura a architekt Zdeněk Deyl.

"Praha už nesmí mít pověst místa, kam se vyplatí jezdit, protože to stojí málo peněz a je možné tu dělat kravál,“ uvedl Kalousek, který chce do hlavního města přivést více bonitních turistů i zlepšit celkovou image metropole. Tu měly napříště propagovat i známé české osobnosti žijící v zahraničí.

Vlastní expozici by měl v Praze podle Kalouska mít spisovatel Jaroslav Hašek, rozvíjet by se měla pražská zoo či hvězdárna a kultura by se měla přesunout i do pražských ulic.

Reklama

Výběr článků

Načítám