Hlavní obsah

Japonec skoro deset let schovával mrtvou matku v krosně

Novinky, Veronika Hušková

Japonští úředníci pátrající po stoletých spoluobčanech učinili další nečekaný objev. Při svém pídění odhalili muže, jenž téměř celé desetiletí uchovával svou zesnulou matku doma v krosně. Žena, která podle slov syna zemřela v roce 2001, by dnes měla 104 let.

Foto: Profimedia.cz

V batohu ukrýval matku více než devět let. Ilustrační foto

Článek

Čtyřiašedesátiletý syn úředníkům tvrdil, že jeho matka zemřela před devíti lety přirozenou smrtí. On si však nemohl dovolit zaplatit jí pohřeb, a proto její úmrtí nenahlásil.

"Zemřela někdy v červnu roku 2001 v našem domě. Její tělo jsem umyl ve vaně a pak jí polámal kosti a strčil do batohu," vylíčil událost syn zesnulé.

Policie teď muže vyšetřuje pro podezření z trestného činu poškození lidského těla a nelegální příjem dávek náležejících jeho matce. Úřady navíc v posledních třech letech posílaly ženě extra příspěvek za dlouholetost, celkově v přepočtu asi 36 tisíc korun.

Japoncům "chybí" nejméně dvě stě stoletých

Podivný objev zdaleka není ojedinělý. Stejný výzkum už před pár týdny odhalil více než třicet let starou mumii muže, o kterém se předpokládalo, že by letos mohl oslavit 111 narozeniny. Smrt zemřelého ovšem rodina tajila a celou dobu pobírala jeho dávky [celá zpráva]

Ani ne týden na to japonské úřady zjistily, že oficiálně nejstarší žena Tokia, která by se dožila 113 let,  je ve skutečnosti již několik desetiletí pohřešována. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám