Hlavní obsah

Chladné počasí na víkend zmizí, teplo se přehoupne do příštího týdne

Novinky, jas

Po relativně chladných dnech první poloviny tohoto týdne si po následujících několik dní užijeme slunečného počasí s letními až tropickými teplotami, které budou kulminovat počátkem příštího týdne. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník , Právo

Článek

Zatímco v posledních dnech ovlivňovalo počasí v ČR chladné západní proudění a teploty byly o dva až čtyři stupně pod dlouhodobým průměrem, ve čtvrtek začne se na naše území rozšíří od jihozápadu výběžek vyššího tlaku vzduchu.

Odpolední teploty se ve čtvrtek dostanou na na 19 až 23 stupňů Celsia, přičemž polojasná obloha se bude od západu postupně vyjasňovat.

V pátek by již mělo být skoro jasno či polojasno. Po ránu klesnou teploty na deset až šest stupňů Celsia a mohou se objevit i mlhy. Odpoledne pak rtuť teploměru vystoupá na 22 až 26 stupňů.

Po oba víkendové dny by mělo být převážně jasno s ranními teplotami mezi 12 a osmi stupni Celsia. V sobotu se odpolední maxima dostanou na 25 až 29 stupňů, v neděli vystoupají ještě o stupínek výš na 26 až 30.

Velmi teplé počasí vydrží i na počátku příštího týdne. V pondělí i v úterý by mělo být podle meteorologů polojasno či skoro jasno. Ráno teploty poklesnou na 15 až 11 stupňů. Odpoledne bychom se měli připravit na tropické hodnoty v intervalu 28 až 32 stupňů, přičemž Honsová doplnila, že tepleji již letos patrně nebude. Po oba dva dny se navečer mohou objevovat bouřky z tepla.

Ochlazení by mělo přijít ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám