Hlavní obsah

Řidičce vozu vytlačeného z dálnice D1 zaplatil pirát 20 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidič Luboš Lacina, který letos v březnu vytlačil z dálnice D1 osobní vůz, zaplatil řidičce tohoto automobilu a jejímu spolujezdci po dvaceti tisících korunách. Navíc zaplatil majiteli vozu, kterým je otec řidičky, třicet tisíc korun. Informoval o tom server Týden.cz.

Článek

Je pravděpodobné, že bude muset ale zaplatit více. Policie už má odborné posudky, které prokázaly, že Lacina netrpí žádnou psychickou poruchou nebo chorobou a situace neřeší agresivně. Informoval právník Laciny Pavel Szkandera.

Lacina vytlačil na dálnici D1 směrem na Prahu u Mirošovic řdičku mazdy mimo silnici. Vytlačený vůz se mimo silnici několikrát převrátil a narazil do stromu. Incident zachytila kamera dálničního monitorovacího systému. Řidička vyvázla s pohmožděninami, spolujezdec zraněný nebyl.

Důvodem mohlo být to, že se mu zdálo, že mazda v předjížděcím pruhu předjíždí jiný vůz příliš pomalu, proto auto následně vytlačil. On sám říká, že se chtěl zařadit do jízdního pruhu a toho, že vytlačil vůz si všiml až později. Sám volal pomoc.

Policisté už řidiče obvinili z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Za to mu v případě prokázání viny hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám