Hlavní obsah

Renčovo auto bouralo, režisér odmítl dechovou zkoušku, řídila prý osoba blízká

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová, Luděk Fiala

Automobil Subaru, ve kterém jel režisér Filip Renč, se v úterý odpoledne v Praze 9 srazil s jiným vozidlem. Renč tvrdí, že auto neřídil on, nýbrž osoba blízká, a s tímto odůvodněním odmítl přivolané policii dechovou zkoušku i rozbor krve.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Filip Renč

Článek

"Jel jsem s kolegou z naší firmy, byla mokrá vozovka, uklouzlo nám to a neubrzdili jsme a narazili jsme do volva před námi," řekl Novinkám Renč. Server Blesk.cz, který informaci přinesl, však s odvoláním na policejní mluvčí Andreu Zoulovou uvádí, že režisér byl v doprovodu ženy.

Zároveň cituje řidiče nabouraného volva, podle kterého režisér seděl za volantem.

Na otázku, co je pravdy na tom, že odmítl dechovou zkoušku a odjel z místa nehody, Renč odpověděl, že se jim začalo kouřit z auta, a proto urychleně odjeli do 200 metrů vzdáleného servisu Subaru. "Dechovou zkoušku jsem nepodával z důvodu, že jsem nebyl řidičem vozidla, řidičem byla osoba mně blízká, kterou nejsem povinen uvést. Já jsem jel jako spolujezdec," řekl Renč Novinkám. Auto je podle něj silně poškozené a zůstalo v servisu.

Režisér po nehodě odjel do nemocnice na Bulovce, kde se nechal pro jistotu vyšetřit. Z ní odešel zadním vchodem do přistaveného auta, aby se vyhnul novinářům.

Renč právě v den nehody slaví 45. narozeniny. Je podepsán pod nedávnými naturalistickými spoty pro kampaň ministerstva dopravy Nemyslíš - zaplatíš!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám