Hlavní obsah

Německá zpěvačka s HIV: Za nechráněný styk se omlouvám

– Darmstadt

Zpěvačka úspěšné německé dívčí skupiny No Angels Nadja Benaissová se v pondělí před soudem v Darmstadtu omluvila za to, že měla nechráněný styk s muži, i když věděla, že je HIV pozitivní. Popřela ale, že by někoho nakazila. Souzena je za těžké ublížení na zdraví, protože jeden člověk, s nímž měla styk, je nakažen. Hrozí jí trest deseti let vězení.

Článek

„Ze srdce toho lituji,“ řekla Benaissová, která nechráněný styk přiznala, ale současně popřela, že by kohokoli nakazila. O své nemoci neřekla celkem třem sexuálním partnerům. Jeden z nich se v roce 2004 nakazil a v pondělí bude svědčit na straně žaloby. Další dva její partneři nakaženi nejsou.

Zpěvačka před soudem prohlásila, že si v roce 1999, když byla v jiném stavu, nechala udělat test na AIDS, který byl pozitivní. "Výsledek mě naprosto překvapil," přiznala před soudem, kde také řekla, že lituje svého chování vůči mužům. Měla nejméně pět nechráněných styků, uvedla CNN.

Právník Benaissové hned na úvod procesu zdůraznil, že jeho mandantka přiznává, že nepostupovala správně, když měla s partnery nechráněný sex, ale zpěvačka okamžitě dodala: „V žádném případě jsem nechtěla, aby se můj partner nakazil.“

Benaissová se podle právníka domnívala, že je malá šance přenosu viru. Muž, který se nakazil, s ní ale měl styk bez ochrany třikrát. Lékaře navštívil, když se od tety Banaissové dozvěděl, že je HIV pozitivní. Zjistil, že se nakazil, a zpěvačku obvinil, že přinesla světu mnoho utrpení.

Osmadvacetiletá zpěvačka byla zatčena v dubnu 2009 ve Frankfurtu krátce před sólovým vystoupením a strávila poté deset dní ve vyšetřovací vazbě. Pokud bude Benaissová uznána vinnou, hrozí jí trest až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám