Hlavní obsah

Skandál ve slovenském parlamentu: Poslankyně dala facku svému kolegovi

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Ve slovenském parlamentu padla v úterý facka. Poslankyně opoziční Slovenské národní strany (SNS) Anna Belousovová (51) ji uštědřila přímo v plénu poslanci vládní strany Svoboda a Solidarita (SaS) Igoru Matovičovi (37). Někteří poslanci SNS tvrdí, že šlo pouze o náznak facky, Matovič však trvá na svém.

Foto: Koller Jan, ČTK

Místopředsedkyně opoziční Slovenské národní strany Anna Belousovová

Článek

Příčinou byl Matovičův článek v regionálním tisku. Označil v něm Belousovovou hanlivým výrazem „Anča“.

„Začínala odpolední schůze, když ke mně přišla, ukázala mi článek a zeptala se mně, zda jsem ho psal. Řekl jsem, že samozřejmě,“ popisoval situaci Matovič. Následně mu místopředsedkyně SNS dala facku.

Matovič nechce celý incident dál řešit. „Z její strany to byl projev křesťanské lásky a já jí to opětují tím, že nastavím druhou tvář,“ dodal Matovič.

Foto: Peiger Marián, ČTK

Poslanec Igor Matovič hovoří s novináři krátce poté, co dostal facku od poslankyně Anny Belousovové. Parlament projednával programové prohlášení nové vlády.

Místopředsedkyně SNS se už začátkem července dostala do slovní potyčky s poslancem strany Most-Híd Ondrejem Dostálem. Tomu rovněž slibovala pár facek za kritiku kandidatury SNS na post předsedy výboru pro lidská práva a národnostní menšiny.

„To je stejné, jako kdyby Ústavu paměti národa šéfoval Vasil Biľak a Ján Slota se stal ředitelem protialkoholické léčebny,“ uvedl tehdy Dostál. Belousovová si ho tehdy podala na chodbách parlamentu a vyhrožovala mu fackami.

Reklama

Výběr článků

Načítám