Hlavní obsah

Nizozemka je podezřelá, že zabila nejméně tři ze svých dětí

Haag

Nizozemská policie zatkla mladou ženu, která údajně za posledních osm let zavraždila nejméně tři své děti. Oznámila to v pátek prokurátorka z města Leeuwaarden.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Pětadvacetiletá žena byla zatčena ve středu. Poté, co se přiznala, byly v domě, kde bydlí spolu s rodiči, nalezeny čtyři "zavazadla". Ve třech z nich byly objeveny tělesné pozůstatky novorozenců, řekla prokurátorka. Příčinu jejich smrti určí soudní lékaři.

Vyšetřování případu začalo poté, co byla policie upozorněna, že žena nemá děti, i když byla několikrát těhotná. Žena nejdříve řekla, že dala děti k adopci, ale nebyla schopna předložit žádné dokumenty, které by to potvrzovaly. Později řekla, že mezi lety 2002 až 2010 porodila tři děti a "nechala si je" v zavazadlech na půdě svého domu.

Její rodiče tvrdí, že o jejích těhotenstvích nevěděli, a nejsou považováni za podezřelé, citovala agentura AFP šéfa soudní policie v provincii Friesland.

Soudce v pátek v očekávání dalších výsledků vyšetřování prodloužil vazbu ženy o dva týdny.

Podobný, ale ještě rozsáhlejší případ projednával nedávno soud ve Francii. Ženu, která se přiznala, že vždy krátce po porodu zabila šest svých dětí, odsoudil k patnácti letům vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám