Hlavní obsah

Neúspěšná konkurence iPhonu vyjde Microsoft téměř na pět miliard korun

Novinky, Mioslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S velkou parádou odhalila letos v dubnu společnost Microsoft dva nové mobilní telefony, kterými chtěla konkurovat stále větší oblibě iPhonu od Applu. Protože se ale neprodávaly podle očekávání, byl po 48 dnech jejich prodej ukončen. A to i přesto, že Microsoft za jejich vývoj podle své výroční zprávy zaplatil 240 miliónů dolarů, tedy 4,5 miliardy korun.

Článek

Telefony Kin One a Kin Two bylo možné koupit na americkém trhu již od dubna za 150 USD (3100 Kč), respektive 200 USD (4100 Kč).

Od července ale Microsoft zlevnil Kin One na 30 USD (600 Kč) a Kin Two na 50 USD (1000 Kč). Důvodem dramatického zlevnění má být snaha co nejdříve vyprodat skladové zásoby telefonů.

Zároveň firma zrušila plánované uvedení obou telefonů na evropský trh. Novinky by se tak vůbec neměly objevit ani na tom českém.

Microsoft se tak nyní nejspíše místo výroby vlastních telefonů začne plně soustředit na vývoj mobilního operačního systému Windows Phone 7, který byl odhalen letos v únoru. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám