Hlavní obsah

Anarchie v oblékání na ministerstvu končí, Drobil zakázal trička i kraťasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr životního prostředí Pavel Drobil svým pokynem podřízeným vyřešil dlouhodobý spor, jak má vypadat zaměstnanec resortu. Drobilovi podřízení už nemají chodit do práce například v tričku, kraťasech a sandálech, muži musí nosit košili s kravatou, ženy halenku a sukni „přiměřené délky“. Podle bývalého zaměstnance resortu se s problémem oblékání zabývalo několik ministrů, ale dosud se věc vždy odložila.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) se svou náměstkyní Rut Bízkovou

Článek

O nových doporučeních, s nimiž nový ministr zahájil své funkční období, informoval server Aktuálně.cz.

"Jedná se o interní doporučení, směrnice teprve vyjde. Jsme státní instituce a tomu by mělo odpovídat i patřičné oblečení," sdělila Novinkám Chalupská.

V interním doporučení, které mají Novinky k dispozici, dává Drobil „pokyn s okamžitou účinností“, aby zaměstnanci nosili do úřadu uzavřenou společenskou obuv, dlouhé kalhoty, košili a kravatu. U žen je pak vyžadována minimálně společenská obuv, sukně přiměřené délky či kalhoty a halenka. „Nelze používat sandály, sportovní či domácí obuv, šortky, trička, oděv deklarující příslušnost k určitému hnutí či kultuře apod.,“ konstatuje dále zpráva.

Někteří zaměstnanci resortu nové nařízení nevítali s nadšením. "Najednou jsem zjistila, že nemám v čem jít do práce, protože halenku prostě nemám," sdělila Aktuálně jedna z úřednic.

Někdejší ředitel jednoho z ministerských odborů, jehož jméno server utajil, zase rád chodil v létě do práce v kraťasech, tričku a sandálech. „Ale jakmile jsem šel na jednání, převlékl jsem se do obleku, který mi visel ve skříni," doplnil úředník. Podle něj ostatní úředníci chodili běžně do práce v tričku s límečkem a džínách, výjimečně pak také v šortkách a obyčejném tričku.

Reklama

Výběr článků

Načítám