Hlavní obsah

Mladý řidič skončil s autem v rybníce, při nehodě zahynul

Právo, Novinky, ČTK, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Půlnoční drama zvýšilo statistiku obětí silničního provozu těsně po půlnoci z pátku na sobotu 24. července mezi obcemi Horní a Dolní Krupá na Havlíčkobrodsku. Mladý řidič tam skončil s vozem v rybníku a zda se utopil či podlehl zraněním při kolizi prozradí až soudní pitva.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle policejní mluvčí Moniky Pátkové jel 23letý mladík ve směru na Horní Krupou, nezvládl zpomalit do pravotočivé zatáčky a dostal se mimo silnici. „Auto se převrátilo na střechu a spadlo do rybníka,“ popsala nehodu mluvčí.

V renaultu, který podle policejní svodky odmrštil náraz do pařezu, seděli v okamžiku kolize dva muži - s místním řidičem cestoval ještě 29letý muž ze Žďárska. Ten měl podstatně víc štěstí. Ránu totiž zaslechl majitel rybníka, žijící hned v sousedství, vyběhnul ven a pouze otřeseného spolujezdce vytáhnul z vozu. Řidiče už vyprošťovali přivolaní hasiči.

„Došlo k selhání všech životních funkcí. V důsledku čeho však prozradí až nařízená soudní pitva,“ upozornil primář zasahující záchranky Miroslav Havlík, že příčinu smrti nebylo možné určit na místě. Záchranáři se mladíka pokoušeli vrátit k životu přes půl hodiny - bohužel marně.

Dva mrtví při nehodách na severu Moravy

Smrtelné nehody se v pátek staly také v Moravskoslezském kraji. Při střetu dvou vozidel ve Frýdlantu nad Ostravicí zahynul šestatřicetiletý muž. Další dvě osoby skončily v nemocnici.

V Karviné došlo v pátek po 22. hodině ke střetu cyklisty a osobního vozu. Nehoda se stala na silnici ve směru na Darkov. Po příjezdu záchranářů nejevil cyklista žádné známky života.

"Zahájili oživovací pokusy a snažili se obnovit jeho krevní oběh, ale snaha byla neúspěšná," dodal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám