Hlavní obsah

Nové auto od škodovky ponese název Joyster

Novinky, Tomáš Holý

Joyster je název pro nový vůz z dílny mladoboleslavské Škody Auto. Malý městský vůz by měl začít brázdit silnice za dva roky. Podle britského serveru AutoExpress je teprve nyní znám jeho název.

Článek

Server tvrdí, že automobilka oprášila starý název, který firma vymyslela právě pro toto auto již v roce 2006. Čtyřsedadlový vůz tedy ponese jméno Joyster.

Nicméně Škoda Auto se ke zprávám nechce příliš vyjadřovat. Mluvčí podniku Jaroslav Černý Novinkám pouze sdělil, že o názvu ještě nebylo rozhodnuto, přičemž připomněl, že Joyster byl název konceptu.

Chystaný vůz není žádným nováčkem. O jeho přípravách se ví již delší dobu. Malá městská škodovka bude uvedena v roce 2012 a jejím základem by měl být Volkswagen Up! Mezi další prvky nového vozu budou patřit platformy z dalších koncernových značek, například od Seatu.

Hlavním konkurentem se tak má stát pro Toyotu iQ a  Peugeot 107. Bližší detaily například ohledně motorizace nejsou známy, jak ale server připomněl, pravděpodobně bude do auta montován benzínový litrový tříválec či 1,2litrový tříválec turbodiesel.

Předností škodovky má být nízká spotřeba a hlavně nižší emise. Přestože vůz ještě oficiálně neexistuje, může se již pochlubit oceněním za národní design. Škoda Joyster navržená pod vedením tehdejšího šéfdesignéra Škody Jense Manskeho totiž dostala Národní cenu za design 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám