Hlavní obsah

Motorkář se zabil při předjíždění

Právo, plk
Aktualizováno

Zřejmě osudnou chybu udělal v sobotu ráno při předjíždění autobusu na Bruntálsku mladý motorkář. Za nehodu zaplatil smrtí.

Článek

K tragédii došlo po 9. hodině mezi obcí Nové Heřminovy a Bruntálem. „Muž v místě, kde je plná čára, předjížděl autobus s přívěsem na kola, který odbočoval na Obornou. Při manévru zřejmě lehce zavadil o levý bok autobusu a havaroval,“ popsala nehodu bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Muž ve věku zhruba 27 let skončil s motorkou v příkopu na levé straně silnice.

Podle informací Práva byl ještě naživu, když svědci nehody volali o pomoc. „Utrpěl zranění, kterým i přes intenzivní pomoc přivolaných záchranářů na místě podlehl,“ dodala mluvčí s tím, že okolnosti a příčiny tragické nehody stále šetří dopravní policisté.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla přepadl motocyklista po kolizi s autobusem přes betonový můstek a spadl do příkopu. „Následkem zranění u něj došlo k selhání základních životních funkcí, posádka záchranné služby se pokoušela o obnovení krevního oběhu pomocí resuscitace. Ke snaze o záchranu mladého života se přidali také letečtí záchranáři, ale veškeré úsilí zdravotníků bylo marné,“ sdělil.

Humpl upozornil, že v posledních 12 dnech vyjížděli záchranáři v Moravskoslezském kraji už k pěti smrtelným nehodám, jejichž oběťmi se motocyklisté stali přímo na místě havárie. Ke dvěma došlo na Frýdecko-Místecku a také na Bruntálsku, jeden motorkář zemřel v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám