Hlavní obsah

iPhone 4 je plný nedostatků, odrazuje od koupě vlivný časopis

Novinky, Miloslav Fišer

Redaktoři vlivného amerického časopisu Consumer Reports otestovali nový mobilní telefon iPhone 4. V celkovém hodnocení odrazují zákazníky od jeho koupě. Prý trpí hned několika nedostatky, z nichž některé jsou dokonce i hardwarové. Analytici odhadují, že kvůli verdiktu časopisu by mohly Applu klesnout tržby.

iPhone 4

 
Článek

Jedním z hlavních problémů je u nového iPhonu 4 anténa, na kterou si stěžují zákazníci už od zahájení prodeje telefonu. Apple tvrdí, že je to pouze softwarová chyba, která půjde opravit jednoduchou aktualizací. [celá zpráva]

Podle časopisu je ale chyba jinde. Redaktoři nechali vypracovat nezávislé testy, podle kterých je prý anténa pro telefon zcela nevhodná.

Foto: Reuters

iPhone 4

Kvůli špatné anténě se nyní uživatelům stává, že mají slabý signál, což způsobuje celkově špatný příjem. Často se prý také stává, že se kvůli nedostatečnému signálu zcela přeruší i hovor.

Časopis, který je neziskovou organizací zaměřující se na kvalitu širokého spektra zboží, proto doporučil spotřebitelům, aby iPhone 4 nekupovali.

Consumer Reports je publikace, která má respekt. Verdikt časopisu nejspíše ovlivní hodně lidí.
Analytik společnosti Kaufman Bros Shaw Wu

Analytik společnosti Kaufman Bros Shaw Wu míní, že doporučení časopisu jsou pro řadu lidí velmi důležitým vodítkem před nákupem. Proto je musí brát Apple velmi vážně, napsala agentura ČTK.

"Consumer Reports je publikace, která má respekt. Toto by mohlo mít vliv na prodej přístrojů iPhone," komentoval hodnocení časopisu Wu.

Za tři dny se prodaly téměř dva milióny iPhonů 4

I přes problémy s anténou je o iPhone 4 velký zájem. Jeho prodej byl zahájen ve čtvrtek 24. června. Za první tři dny se Applu podle tiskového prohlášení podařilo prodat 1,7 miliónu kusů.

„Je to nejúspěšnější odstartování prodeje v historii Applu,“ komentoval úspěch generální ředitel firmy Steve Jobs. Zároveň se omluvil zákazníkům, kteří si nemohli v prvních dnech telefon zakoupit kvůli nedostatečným zásobám prodejen.

Vysoký zájem zákazníků totiž způsobil, že iPhone 4 byl v některých obchodech vyprodán již několik hodin po zahájení prodeje. [celá zpráva]

Co umí iPhone 4
Nejnovější iPhone je vybaven 3,5palcovým displejem s rozlišením 940x640 obrazových bodů. To je čtyřikrát více než u verze 3GS. Konkurence telefon s vyšším rozlišením v současnosti nevyrábí. Obrázky, videa i texty jsou na displeji až neuvěřitelně ostré a realistické. „Displej iPhonu 4 může směle konkurovat i jemnosti tištěných novin,“ vychvaloval Jobs na konferenci novinku.Vylepšení se dočkala i kamera na zadní straně přístroje. Má rozlišení pět megapixelů, automatické ostření, pětinásobný digitální zoom a vestavěný LED blesk, který může být při horších světelných podmínkách během nahrávání videa nepřetržitě zapnutý. Nově je umístěn také druhý fotoaparát na přední straně, který slouží pro videohovory. Ani jedna z předchozích verzí iPhonu jej neměla.iPhone 4 je vybaven novým procesorem A4, který je taktován na jeden gigahertz. Díky němu patří novinka k tomu nejvýkonnějšímu, co je možné v současnosti koupit. I přes vysoký výkon ale telefon vydrží pracovat na baterii poměrně dlouho. Nepřetržitě telefonovat jím bude možné sedm hodin.Přehrávat video zvládne bez elektrické zásuvky 10 hodin. Stejně dlouho dovolí přístroj brouzdat na internetu přes WiFi. Poslouchat nonstop hudbu je možné téměř dva dny. V pohotovostním stavu přístroj vydrží podle Applu 300 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

iPhone 4 je prý nej – co na to konkurence

Společnost Apple představila minulý týden na konferenci Worldwide Developers v pořadí již čtvrtou generaci chytrého mobilu iPhone. Šéf firmy Steve Jobs jej...

Výběr článků

Načítám