Hlavní obsah

Tragický pátek na silnicích. Zahynulo 12 lidí

Právo, Novinky, ČTK, mp, den
Aktualizováno

Pátek 9. července se stal letos zatím nejtragičtějším dnem na českých silnicích. Při dopravních nehodách zemřelo 12 lidí.

Článek

Zřejmě poslední, dvanáctá vážná nehoda se stala v pátek večer na Bruntálsku. Řidič fordu předjížděl mezi Miloticemi nad Opavou a Horním Benešovem motocyklistu, v protisměru však zrovna projížděla jiná motorka. Srážce už nedokázal řidič auta zabránit. Sedmadvacetiletý motocyklista i přes opakovanou snahu záchranářů na místě podlehl mnohačetným poraněním.

Podle bruntálské policejní mluvčí Pavly Tuškové zavinil nehodu řidič fordu, který neodhadl bezpečnost předjíždění. Policie dále tragédii prošetřuje.

Dosud nejhorší bilance byla v úterý 29. června a v pátek 2. července, kdy shodně zahynulo osm lidí. Při prvním prázdninovém víkendu prodlouženém o dva sváteční dny si nehody vyžádaly celkem 26 obětí.

Při nehodě v Karlových Varech v pátek večer havarovalo osobní auto. „Jedna osoba zahynula a další dva lidé utrpěli těžká zranění,“ uvedla policejní mluvčí Martina Hrušková.

Pět lidí v noci na pátek zahynulo při srážce dvou osobních vozů v Karviné. Na místě zahynuli tři muži a žena, pátý muž zemřel po převozu do nemocnice. Šestadvacetiletý řidič renaultu jel podle policie pravděpodobně vysokou rychlostí od Českého Těšína na Karvinou. [celá zpráva]

Pravotočivá zatáčka vozidlo vynesla do protisměru, kde se střetlo se škodovkou, kterou řídil jednačtyřicetiletý muž. Nehodu nikdo z pasažérů obou aut nepřežil. Osádka jednoho z vozů podle informací zřejmě mohla být pod vlivem drog.

K tragické nehodě došlo také u Františkových Lázních na Chebsku, zemřel tam 73letý cyklista. Na místě podlehl zraněním, které mu způsobilo auto, jež ho srazilo.

Senior jel ve směru od Aše na Cheb a nedaleko Františkových Lázní chtěl odbočit do leva. „Za ním jedoucí favorit ho srazil,“ uvedla pro Právo mluvčí chebských policistů Martina Hrušková.

Umírali motorkáři

Na středočeských silnicích v tento černý den zemřeli už tři motorkáři. Tragické následky měla nehoda motocyklu na brněnské dálnici D1 u Ostředku i srážky motorek se škodovkami na Mladoboleslavsku a Kutnohorsku.

Mluvčí mladoboleslavské policie David Schön řekl, že čtyřicetiletý motocyklista jel od Vlkavy na Mladou Boleslav. V levotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucí Škodou Felicia. Srážku zaplatil životem, řidič škodovky vyvázl bez zranění.

Před polednem zahynul v Dolní Pohledi na Kutnohorsku řidič motocyklu Suzuki, který se srazil se Škodou Octavia. Příčiny nehody se vyšetřují.

Spolujezdkyně zemřela v nemocnici

Motocykl havaroval v pátek dopoledne také na dálnici D1 u Ostředku ve směru na Brno. Řidiče s otřesem mozku a pohmožděninami sanitka převezla do benešovské nemocnice. Jeho těžce zraněnou spolujezdkyni transportoval vrtulník do nemocnice v Praze-Střešovicích. Mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová řekla, že žena po převozu do nemocnice zemřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám