Hlavní obsah

Pět mrtvých při nehodě dvou aut v Karviné

– Karviná • Aktualizováno
Právo, ČTK, Denisa Telaříková

Nehoda dvou vozů v Karviné si v noci vyžádala pět lidských životů. Na místě zahynuli tři muži a žena, pátý muž zemřel po převozu do nemocnice.

Článek

Nehoda se stala krátce po půlnoci v karvinské místní části Louky na silnici I. třídy ve směru na Český Těšín. Řidič Renaultu 19 jel podle policie pravděpodobně vysokou rychlostí od Českého Těšína na Karvinou.

Pravotočivá zatáčka vozidlo vlivem rychlosti vynesla do protisměru, kde se střetlo s vozem Škoda Octavia. Nehodu nikdo z pasažérů obou aut nepřežil.

„Několik minut po čtvrteční půlnoci nám zavolal muž, který nahlásil jednoho zraněného, jež je po nehodě zaklíněný ve voze. Když však lékař dorazil na místo, zjistil, že ve dvou havarovaných autech je celkem pět zraněných lidí,“ popisoval neštěstí mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že čtyřem pasažérům již však lékař nedokázal pomoci. „Zemřeli ještě před příjezdem záchranářů,“ upřesnil Humpl.

Pátý účastník tragické nehody utrpěl vážná zranění končetin, hrudníku, hlavy a mozku. „Lékař zajistil jeho dýchání intubací a připojil jej k umělé plicní ventilaci. Pro zraněného přiletěl vrtulník letecké záchranné služby a přemístil jej do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ doplnil mluvčí. Dodal, že v době předávání pacienta v nemocnici byl jeho zdravotní stav velice vážný. O chvíli později zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám