Hlavní obsah

Herec Jude Law dostal od Jiřího Bartošky cenu

Novinky, toh, far
Aktualizováno

Britský herec Jude Law převzal v pondělí večer z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu. Zatím největší letošní zahraniční hvězda, která přijela na 45. ročník filmového festivalu Karlových Varů, osobně uvedla snímek Talentovaný pan Ripley.

Jude Law Karlovy VaryVideo: Novinky

 
Článek

Law do Varů přijel již v neděli večer, ubytoval se v Grandhotelu Pupp a v pondělí před polednem zodpovídal dotazy novinářů na tiskové konferenci.

Na festivalu uvedl snímek, za který byl nominován na Oscara. Promítání filmu se konalo ve Velkém sále hotelu Thermal. Projekce byla o několik desítek minut posunuta, protože se čekalo právě na příchod sedmatřicetiletého Lawa. Ani lidé, kteří na něj čekali u červeného koberce, nepřišli zkrátka - došlo na podepisování fotografií a památníčků, některým médiím poskytl herec krátké rozhovory.

Uvidíme se příští rok, řekl Law

Ve vyprodaném Velkém sále to mezitím vřelo, příchod hvězdy odměnili diváci bouřlivým potleskem. Lámanou češtinou Law na úvod poděkoval Jiřímu Bartoškovi za pozvání: „Jsem moc rád, že jsem mohl přijet.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jude Law převzal v pondělí večer Cenu prezidenta festivalu.

Ve svém proslovu uvedl, že o tomto festivalu už hodně slyšel a že je opravdu úžasný. Dodal, že jej překvapilo, jak mladé publikum karlovarský festival má.

„Dostat takovou cenu během festivalu je úžasné,“ řekl. „Je to jeden z vrcholů mého života,“ poděkoval přítomným v sále za lásku k filmu a překvapivě dodal: „Uvidíme se příští rok.“

Dvě nominace na Oscara

Law byl během své kariéry nominován na Oscara již dvakrát, podruhé to bylo za film Návrat do Cold Mountain. Herec má za sebou již několik desítek rolí. Diváci jej mohou znát ze snímků Na dotek, A. I. - Umělá inteligence či Sherlock Holmes.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám