Hlavní obsah

Na znásilňování žen na Moravě si vzal obviněný v práci dovolenou

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Třiačtyřicetiletý muž, kterého policie v úterý obvinila ze série pěti znásilnění ve Zlínském a Moravskoslezském kraji, byl už v minulosti čtyřikrát trestán, zejména kvůli obnažování na veřejnosti. Policistům řekl, že má trvalé sexuologické problémy, se kterými se léčí. Ve středu to oznámili kriminalisté na tiskové konferenci v Ostravě.

Obviněný ze znásilnění se prý léčí se sexuologickými problémyVideo: ČTK

 
Článek

K dopadení muže přispěly portréty, které sestavila policie na základě svědectví poškozených dívek a žen. „Díky zveřejnění těchto portrétů v médiích jsme obdrželi informaci, která vedla až k podezřelé osobě,“ řekl kriminalista Pavel Tvrdý s tím, že jde o muže z Hodonína, který ale přechodně žije a pracuje ve Frýdku-Místku.

Muž je rozvedený, má několik dětí a je zaměstnán v dělnické profesi. „Podle svého tvrzení se léčí se sexuálními problémy. Policie si vyžádá sexuologický posudek,“ uvedla kriminalistka Marcela Musálková. Ke svým motivům obviněný nic neřekl. „Nedokázal se k tomu vyjádřit,“ dodala.

Svých pět obětí si během úterka a středy minulý týden vybral náhodně. „Jednal impulsivně, pokud nějakou vhodnou oběť zahlédl, hned zaútočil,“ doplnila Musálková s tím, že v době spáchání zločinů, v úterý a ve středu měl v práci dovolenou.

Muž se policistům přiznal ke všem pěti znásilněním, která měl spáchat ve Valašském Meziříčí, Kroměříži, Holešově, Bystřici pod Hostýnem a také v Kopřivnici, kde jeho obětí byla jedenáctiletá dívka. Policisté ho zadrželi v pondělí dopoledne ve Frýdku-Místku za účasti zásahové jednotky. Muž se zatčení nebránil, podle policistů byl spíše překvapený.

Po činech se snažil zlikvidovat oblečení, ve kterém znásilňoval. To kriminalisté našli vyhozené v kontejnerech.

„Je obviněn ze skutků, které se staly v pěti výše uvedených městech v úterý a středu minulého týdne. Další případy znásilnění, které ženy nahlásily v návaznosti na zveřejněné relace v médiích, pravděpodobně nemají s uvedenými souvislost,“ řekla již dříve policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám