Hlavní obsah

Michal David oslavil padesátiny s 15 000 lidmi

Praha
Aktualizováno

V zaplněné O2 aréně v Praze oslavil padesáté narozeniny zpěvák a skladatel Michal David. Na jeho party s názvem Mejdan roku podle pořadatelů dorazilo asi 15 000 lidí, z větší části dívek a žen. Nákladnou show, která údajně přišla na 17 miliónů korun, zahájil videoklip Decibely lásky na promítací ploše, v němž si zahráli například Karel Gott nebo režisér Filip Renč.

Článek

Publikum, v němž bylo mnoho Davidových přátel a spolupracovníků, přivítalo muzikanta symbolizujícího pro mnohé období bývalého Československa 80. let bouřlivým potleskem. Retroatmosféru připomněly i dívky prodávající před halou plastová céčka.

"Michala Davida znám už od sedmi let, kdy mu moje sestra vedla fanklub a já o jeho podpisové karty zakopával na chodbě. Jsme od té doby přátelé a loni zazářil na festivalu Votvírák, který jsem pořádal, a exceloval před plným hledištěm na hlavní scéně," řekl promotér Artur Kaiser.

O2 arena byla plná světelných a pyrotechnických efektů. Na úvod večera David zahrál s šestičlennou kapelou a pětičlenným sborem své největší hity, které provázely svými kreacemi mladé tanečnice. Dění na vyvýšeném stupňovitém pódiu přibližovalo projekční plátno za zády účinkujících.

"Je to ryze profesionálně pojaté podle posledního světového trendu," prohlašoval před koncertem David.

Plejáda hvězdných kolegů

Mezi gratulanty se mimo jiné objevili Karel Gott, Lucie Bílá, Helena Vondráčková, Josef Vojtek, Petr Kolář, Petra Janů, skupina Damichi či Daniel Hůlka. Gott, s nímž má David shodné datum narození - 14. července, měl s oslavencem zazpívat skladbu To stárnutí zrádné, kterou od něho loni dostal ke svým sedmdesátinám.

Jeden z největších tuzemských hitmakerů pokřtil speciální box s dvěma CD a DVD s názvem 50, který obsahuje největší hity jeho dlouholeté kariéry.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ženské publikum na Davidových meganarozeninách převažovalo.

David své vystoupení rozdělil na část svých hitů a muzikálové melodie a na závěr vystoupí jeho hosté. Vedle hitů jako Nonstop, Největší z nálezů a ztrát, Pár přátel, Colu, pijeme colu nebo Discopříběh na narozeninové párty zazní písně z Davidových muzikálů Kleopatra, Tři mušketýři a Mona Lisa. Daniel Hůlka nabídne ukázku z připravovaného díla Kat Mydlář.

Bývalý jazzový hudebník, jehož pravé jméno je Vladimír Štancl, zahrál i jednu jazzovou skladbu se světově uznávaným baskytaristou Pavlem Jakubem Rybou, s nímž příležitostně vystupuje v jeho projektu The Fish Men.

Narozeninovou show snímalo šest kamer. Z koncertu vznikne i DVD, které by se na trhu mělo objevit do Vánoc. Po skončení koncertu návštěvníky čeká diskotéka Martina Hájka. Výtěžek z koncertu si podle Davida rozdělí nadace Kapka Naděje, La Sophia a Děti, kultura a sport.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám