Hlavní obsah

Ozbrojený muž vyloupil banku v Opletalově ulici, část peněz musel odhodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Neznámý ozbrojený pachatel přepadl ve středu dopoledne pobočku GE Money Bank v pražské Opletalově ulici. Policie po něm pátrá, řekla mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová. Muž zanechal uloupené peníze ve dvoře v nedaleké uličce. Kriminalisté v současné době prohlíží záběry z kamerových systémů institucí a obchodů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Banka je v současné době uzavřena, před dveřmi hlídkuje policista. Další policisté varovali prodavače z okolních obchodů před nebezpečným potetovaným pachatelem romské národnosti.

Muž je umazaný od červené barvy, kterou se pocákal, když v uloupených penězích vybuchla nástražná bankovka s barvivem. Banka sed podle své mluvčí k loupeži nebude vyjadřovat.

Podle dalších svědků má údajně potetované obě ruce a je svalnaté postavy. Na sobě má tričko s krátkým rukávem a krátké kalhoty. Nesl batoh. Části označených peněz se pachatel zbavil v nedalekém dvoře. Z něj podle svědků utíkal pasáží, ve které je divadlo Radka Brzobohatého a vchod do ČTK. Kriminalisté po takovém člověku pátrají právě na záběrech kamer v ČTK a v bance.

Ve dvoře, kde pachatel část obarvených peněz rozházel, je mateřská školka. Krátce poté, co místo uzavřela policie, přišla z procházky skupina dětí s paní učitelkou. Do školky je po několika minutách doprovodil jeden z policistů. Stejně tak policisté doprovázeli i další obyvatele domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám