Hlavní obsah

Řidič srazil na přechodu dítě a ujel

Novinky, Petr Nový
Veselí nad Moravou

Vážná dopravní nehoda, při níž automobil srazil na přechodu pro chodce malého chlapce, se stala v neděli odpoledne ve Veselí nad Moravou. Řidič z místa ujel, policisté ho však vypátrali. Dechová zkouška ukázala 2,6 promile alkoholu v dechu. Policie okolnosti nehody stále vyšetřuje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Čtyřletý chlapec běžel k vyznačenému přechodu a bez rozhlédnutí vběhl do silnice ve chvíli, kdy tudy projížděl Ford Fiesta, který chlapce srazil.

„Řidič sice zastavil, vystoupil a šel za matkou zraněného dítěte, když ale viděl, že se zraněným synem odjíždí na ošetření do nemocnice, tak sedl do auta a odjel,“ řekl mluvčí policie Petr Zámečník.

Policistům se muže podařilo vypátrat asi po hodině. Při dechové zkoušce nadýchal 2,6 promile alkoholu. „Přiznal se k účasti na nehodě, ale uvedl, že alkohol pil až poté. Proto se podrobil odběru krve, který jeho tvrzení prokáže, nebo vyvrátí,“ doplnil Zámečník.

Policisté muži na místě zadrželi řidičský průkaz. Za řízení pod vlivem alkoholu může být potrestán až ročním odnětím svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám