Hlavní obsah

Deštivý týden zvedne hladiny řek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden by měl být podle předpovědi deštivý. Velmi pravděpodobné jsou tedy další vzestupy hladin. Varování se týká především severovýchodu země, zejména Beskydska.

Foto: Matthias Rietschel, ČTK

Článek

Podle předpovědi počasí bude přicházející týden studený a deštivý. Nejvyšší denní teploty od pondělí do čtvrtka klesnou pod 15 stupňů.

Deštivý týden velmi pravděpodobně přinese na severovýchod země opět vzestupy hladin. "Lze očekávat, že od úterý do čtvrtka budou na severovýchodě, zejména v oblasti Beskyd, srážky trvalejší a vydatnější. V důsledku toho je velmi pravděpodobné, že hladiny toků na severovýchodě republiky budou stoupat na stupně povodňové aktivity," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Situaci bude ovlivňovat tlaková níže, která postoupí nad Polsko ze severního Německa. Kolem ní bude do Česka proudit vlhký vzduch od severozápadu. Nejméně do čtvrtka tak bude počasí s velkou oblačností a s občasným deštěm nebo přeháňkami.

Sever Moravy se teprve vzpamatovává z nedávných povodní, které jen v Moravskoslezském kraji zasáhly celkem 210 kilometrů čtverečních a podle prvních odhadů způsobily škody zhruba 1,5 miliardy korun. Vedle zaplavených obcí přinesly do regionu riziko sesuvu půdy. [celá zpráva].

Reklama

Výběr článků

Načítám