Hlavní obsah

Od pátku zemřelo na českých silnicích 11 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku na silnicích zemřelo 11 lidí, v pátek pět, v sobotu také pět, v neděli zatím jeden člověk. Zřejmě nejtragičtějším dnem letošního roku zůstává pondělí 19. dubna, kdy zahynulo za jediný den na silnicích šest lidí.

Článek

Nedělní obětí je devatenáctiletý spolujezdec, který zemřel ráno při nehodě na okraji Olomouce. Další tři mladíci včetně řidiče mazdy se zranili, řekla policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Jejich auto zřejmě kvůli vysoké rychlosti vyjelo ze silnice a narazilo do stromů a sloupu veřejného osvětlení. [celá zpráva]

V minulých dnech zemřel například pětadvacetiletý řidič, který havaroval na hlavní silnici mezi Domažlicemi a Klatovy nedaleko Spáňova. S největší pravděpodobností dostal smyk, vyjel s autem mimo vozovku a narazil do stromu. Při nehodě mezi obcemi Bohdalice a Manerov na Vyškovsku zahynul třiašedesátiletý řidič osobního auta, jehož vůz se při kolizi srazil s protijedoucím nákladním autem.

Obětí je letos méně

V dubnu na silnicích ČR zemřelo 46 lidí, což je nejméně za posledních 21 let. Nejméně tragické za poslední roky byly také letošní leden a únor, v lednu zahynulo na silnicích 35 lidí, nejméně za sedm let, a v únoru 25 lidí, nejméně za posledních 20 let. I březen, ačkoli nebyl rekordní, byl z pohledu následků dopravních nehod relativně pozitivní.

Loni zahynulo na českých silnicích 832 lidí, což bylo o 160 méně než předloni a zároveň nejméně od roku 1990.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám