Hlavní obsah

Bomba zabila v ruském Stavropolu tři ženy a teenagera

Novinky,
Stavropol

Nejméně čtyři lidi zabil ve středu výbuch bomby ve městě Stavropol na jihu Ruska. Nálož, která explodovala u Paláce kultury a sportu v 16:45 SELČ, zranila dalších asi 20 osob, uvedla agentura Interfax.

Foto: Eduard Korniyenko, Reuters

Příslušníci jednotek OMON na místě exploze

Článek

O explozi tiskovou agenturu Interfax informoval náčelník civilní obrany města Boris Skripka. Podle něj byla nálož umístěná u kavárny Akvárium, která je vedle Paláce kultury na Leninově ulici. Na místě zahynuly tři ženy. V nemocnici podlehl zraněním mladík. V nemocnici skončilo 13 z 18 zraněných, kteří mají středně těžká až těžká zranění. Počet zraněných nemusí být konečný.

Skripka dodal, že jednou z vyšetřovacích verzí je teroristický útok. Na místě exploze zasahuje ruská tajná služba FSB a speciální jednotky OMON.

"Výbušné zařízení bylo u zdi budovy," uvedl příslušník policejních sil města pro agenturu RIA Novosti. Interfax tvrdí, že nálož byla v autě. Experti ale nevylučují použití dvou náloží. Odpálena byla na dálku.

Podle RIA Novosti výbuch nastal asi 15 minut před začátkem představení čečenského souboru Vajnach v Paláci kultury a sportu. Zatím není ale jasné, zda skutečnost, že šlo o čečenský soubor, má s výbuchem nějakou souvislost, ale gubernátor to považuje za možné. Podle něj jsou na Kavkaze stále síly, které si nepřejí mír. Soubor se vrátil do Grozného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám