Hlavní obsah

Britka udusila své děti, byla dva roky na útěku s pedofilem

Novinky, Alex Švamberk
Barcelona
Aktualizováno

Britská matka se přiznala, že udusila své dvě děti v hotelu Miramar na španělském pobřeží Costa Brava. Cítila se na konci sil, se svým partnerem byla dva roky na útěku, protože čelil obvinění z pedofilie. Dopaden byl 8. května v Barceloně a žena si vyčítala, že k tomu přispěla. Po vydání muže do Británie se bála, že jejich děti mohou být svěřeny do ústavní péče, což už jednou hrozilo její dceři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španělské letovisko Lloret de Mar je v šoku z vraždy dvou dětíVideo: Reuters

 
Článek

Třiačtyřicetiletá Lianne Smithová byla na konci svých sil. Pár dnů před tragickou smrtí svých dětí, z jejichž vraždy je podezřelá, vzlykala, když dávala interview novinám, v němž prosila o pomoc: „Nevím, jak to všechno zvládnu.“

Obávala se, že po zatčení jejího o dva roky staršího partnera Martina Smithe mohou být jejich děti, pětiletá Rebecca a jedenáctiměsíční Daniel, předány do ústavní péče.

Rebecce to hrozilo už na konci roku 2007, když byl v listopadu Martin Smith poprvé zadržen. To byl ještě v Anglii. Stíhán byl pro znásilnění, pokus o znásilnění, obscénnost a napadení dítěte mladšího šestnácti let.

Foto: Reuters

Martin Smith

Na začátku prosince s pouhými dvěma taškami s oblečením a krabicí s dceřinými hračkami utekli z Británie. „Kvůli osudu naší dcery jsme museli jednat rychle,“ řekla Smithová, která do té doby pracovala v radě hrabství Cumbria, kde měla na starosti ochranu dětí.

V Barceloně se pár pokusil začít nový život, Smithová tam založila školku pro děti od tří do šesti let. V červnu 2009 se jim narodil syn.

Britská policie se ale nevzdávala, o útěku Smithe věděla, protože kamera zachytila jeho auto v Doveru. Byla přesvědčena, že je ve Španělsku a proto byl loni v září přidán na seznam hledaných Britů, které se pokusili dopadnout v rámci operace Captura.

Smithová je ale přesvědčena, že za jeho dopadení může sama. V dubnu byl vykraden jejich byt a ona zavolala policii.

Smith byl zatčen v Barceloně 8. května. Lianna za ním stála. V rozhovoru po jeho zadržení, kdy prosila o milost, řekla: „Kdybych měla jen jedinou malou pochybnost, vztah bych ukončila.“

Poté, co byl Smith vydán do Anglie, propadla žena zoufalství. Bála se, že jejich dětem bude opět hrozit ústavní péče. V sobotu se ubytovala v hotelu Miramar ve městě Lloret de Mar na pobřeží Costa Brava. Právě v něm, v pokoji 101, byly v úterý nalezeny její děti mrtvé. Policie přišla poté, co o její přivolání pořádala recepci sama Smithová.[celá zpráva]

Byla stíhána pro podezření z vraždy. Podle španělských zdrojů se k činu přiznala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám