Hlavní obsah

Tučňáka v košické zoo teenageři neukamenovali

Košice

Tučňáka, který nedávno zahynul v košické zoologické zahradě na východě Slovenska, neukamenovala skupina školáků, jak tvrdila zoo. Neprokázal to totiž záznam bezpečnostní kamery ani pitva zvířete. Policie proto trestní stíhání zastavila.

Foto: Právo

Článek

Podle mluvčí policie Jany Demjanovičové vyšetřovatelé nezjistili, že by tučňák zahynul násilnou smrtí. Podlehl krvácení do mozku. V obou hemisférách a prodloužené míše vznikly krevní sraženiny. Pitva také neprokázala vnější poranění kůže. Policie neupřesnila, co bylo příčinou krvácení.

Tučňák zahynul před týdnem ve středu. Zoo o smrti informovala média a obvinila skupinu mladých lidí, že zvíře napadla. [celá zpráva]

Dokázat to měl záběr průmyslové kamery. Zoo ale trestní oznámení nepodala, proto policisté začali případ vyšetřovat sami.

Po opakovaných úmrtí tučňáků, která zapříčinily mimo jiné chyby personálu nebo nedostatečné zabezpečení výběhu, rezignoval na svou funkci ředitel zoo Štefan Kollár.

Tučňáky košická zoologická zahrada získala z Česka a Dánska v roce 2008. Z původního dvanáctičlenného hejna přežili jen tři jedinci. Zahrada minulý týden přivezla další dva kusy z Plzně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám