Hlavní obsah

Stařík s kolem spadl do rozvodněné Olše, vytáhli ho strážníci

Právo, Pavel Karban
Karviná

Strážníci městské policie z Karviné zachránili ve středu krátce před polednem život asi osmdesátiletého muže v Darkově. Jel na kole podél řeky zkontrolovat stav zatopené zahrady a i s kolem spadl do vody.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Rozvodněná Olše se vylila z koryta.Ilustrační foto

Článek

Hlídka strážníků, Petrové Polanský a Bičej, mapovali zaplavenou část města Darkov, která leží na levé straně řeky Olše a po povodni je jedním velkým jezerem.

„Dostali jsme do vysílačky oznámení, že tam někdo spadl do vody,“ popsal Bičej, který je zároveň i ředitelem karvinských strážníků.

„U střední školy jsme nikoho nenašli, až v jedné z uliček, když jsme se už brodili vodou, uviděl kolega před námi lidi, co někoho zachraňovali.“

Byl silně podchlazený a měl nějaké zranění na hlavě.
zasahující strážník

V místě, kde stařík spadl do vody, byla minimálně tři čtvrtě metrová hloubka. „Lidé už tomu člověku pomáhali. Jednalo se o staršího pána, plácal se tam v té studené vodě a nemohl se postavit,“ dodal Bičej s tím, že staříka s kolegou vytáhl a s pomocí dalších přenesl.

„Byl silně podchlazený a měl nějaké zranění na hlavě. Strážník ho vzal na záda, a pak, když dorazili i další, jsme ho asi ve čtyřech nebo pěti přenesli přes vodu,“ doplnil ředitel MP Karviná.

Lidé by neměli chodit do zatopených částí města

První pomoc poskytli seniorovi pracovníci Červeného kříže, záchranáři ho pak odvezli do nemocnice.

„Apelujeme na všechny občany, aby nejezdili ani nechodili do zatopených částí města kontrolovat svůj majetek,“ uvedla mluvčí karvinského magistrátu Šárka Swiderová, která varovala i před takzvanou povodňovou turistikou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám