Hlavní obsah

Deště podle meteorologů ustávají

Vydatné deště ustávají, podle meteorologů se do neděle vyskytnou jen ojedinělé přeháňky. Postupně začínají klesat také hladiny rozbouřených řek, stav ohrožení platí jen pro dolní tok Moravy a řeku Olši ve Věřnovicích. Podle informací ministerstva životního prostředí (MŽP) kulminovala většina toků ve středu v noci nebo ráno, Olše by se měla dostat mimo stav ohrožení ještě ve středu.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Článek

"Na Moravě, kde bylo nejvíce těch srážek, tak v této chvíli jsou už jenom místy přeháňky," sdělil Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Podobné počasí prý bude nejméně do neděle, očekávají se lokální bouřky a přeháňky jen ojediněle.

"V povodí Odry a horním povodí Moravy dochází ke zklidnění situace," uvedlo dnes také ministerstvo životního prostředí. Většina přehrad v povodí řeky Odry a Moravy poklesla, vzestup hlásila dnes ráno pouze Slezská Harta. Koryta některých řek jsou prý poškozená. "Začíná odstraňování překážek z vodních toků, zejména stromy a uvolňování průtočných profilů," uvedlo ministerstvo.

Kromě ustávání deště se od čtvrtka výrazně oteplí, nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 stupni Celsia. O víkendu se může rtuť teploměru vyšplhat až ke dvacítce, do konce týdne bude oblačno s občasnými bouřkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám