Hlavní obsah

Děti ubily v košické zoo tučňáka darovaného z Prahy

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Skupina školáků ubila v košické zoologické zahradě kameny tučňáka, který patřil do skupiny dvanácti tučňáků přivezených v roce 2008 z pražské ZOO a z dánského Allborgu. Dnes už žijí jen tři tučňáci.

Foto: Právo

Tučňáci jsou na souši nemotorní, ve vodě jsou naopak rychlí a elegantní. Ilustrační foto

Článek

Z dvanácti tučňáků uhynulo několik na nemoci, infekce a dva utonuli při vypouštění vody z bazénu, když se dostali do odtokové roury. Ovšem smrt posledního tučňáka náhodná nebyla.

Kamerový systém odhalil, že skupina školáků, převážně dívek, se ve středu 12. května trefovala kameny do tučňáka, který následně uhynul. „Na pachatele podáme trestní oznámení,“ uvedla mluvčí košické ZOO Eva Malešová. „Tento čin je pro náš šokující. Necitlivost lidí nezná hranic,“ uvedla.

Dětská psycholožka Dana Lovašová pro server sme.sk upozornila, že agresivních dětí je stále víc. „Je to také proto, že agresivita je ve společnosti tolerovaná, děti přestávají rozlišovat, co je dobré a co je špatné. Často pocházejí z neúplných nebo rozvrácených rodin a mají kolem sebe málo pozitivních vzorů. Množí se případy šikanování spolužáků a útoků na pedagogy,“ uvedla Lovašová.

Reklama

Výběr článků

Načítám