Hlavní obsah

Seznam.cz bude oceňovat dobré skutky dětí na internetu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká portálová jednička Seznam.cz ve spojení s nadačním fondem Dětský čin roku vytvořil unikátní projekt. Ten má za cíl nenásilně vzdělávat děti v oblasti internetu a podporovat je ve vykonávání dobrých skutků, za které mohou být i oceněny.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Rádi bychom odměnili děti, které se například zastanou svého kamaráda v situaci, kdy čelí útokům na sociálních sítích, anebo objeví podezřelý email či se dostanou do jiné nepříjemné situace spojené s virtuálním světem,“ uvedla Rita Gabrielová, PR manažerka Seznam.cz.

Projektu se mohou účastnit všechny děti, které na internetu udělaly jakýkoliv dobrý skutek, nebo si všimly, že jej udělal nějaký jejich stejně starý kamarád. Zapojit se mohou i žáci základních škol, speciálních základních škol a studenti primy až kvarty osmiletých gymnázií, kteří dobro na internetu nějakým způsobem podpořili.

Pro účast v Dětském činu roku stačí sepsat svůj příběh a zaslat jej poštou či formou internetových stránek pořadatelů, a to až do 25. září.

Následovat bude hlasování dětí pro semifinálové příběhy, které vybere porota. Nejlepší příběhy budou slavnostně vyhlášeny 1. prosince na Staroměstské radnici.

  • Bližší informace a přesná pravidla Dětského činu roku naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám