Hlavní obsah

Řecko zrušilo letištní poplatky na většině letišť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Řecká vláda zrušila letištní poplatky na většině letišť v zemi, aby podpořila cestovní ruch. Opatření neplatí pouze v Aténách a Soluni. Novinářům to řekl řecký velvyslanec v Praze Konstantinos Kokossis. Podle zástupců některých českých cestovních kanceláří a agentur by lidé, kteří si zakoupili zájezd do Řecka, mohli dostat ze zaplacené ceny vráceno 150 až 300 korun. Zájezd do Řecka má letos koupeno více než 100 000 českých turistů.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Článek

"Zrušení letištních poplatků už platí a bude tomu tak po celou turistickou sezonu. Opatření skončí zřejmě na konci října," prohlásil Kokossis.

Například mluvčí CK Fischer Daniel Plovajko odhadl, že ze zájezdů by mělo být vráceno zhruba tři sta korun. Peníze cestovka lidem proplatí poté, co poplatky za letištní taxy vrátí letecká společnost, která pro Fischera létá.

Řecko patří k nejoblíbenějším letním cílům Čechů, loni jich sem zavítalo téměř 400 000. Podle Kokossise zůstává Řecko navzdory nepokojům absolutně bezpečnou turistickou destinací, která může nabídnout velmi výhodné ceny. Demonstrace sužují pouze Atény, v ostatních částech Řecka podle velvyslance panuje klid.

Reklama

Související témata:

Související články

Německo pomoc Řecku poskytne, rozhodl soud

Německý nejvyšší soud v sobotu zamítl žádost skupiny akademiků, aby zablokoval pomoc pro Řecko. Německo má v příštích třech letech v rámci širší pomoci od...

Výběr článků

Načítám