Hlavní obsah

Opilý Němec ve Folmavě brutálně napadl prostitutku, v nemocnici zemřela

Právo, Novinky, ČTK, Patrik Biskup, Martin Polák
Folmava
Aktualizováno

Policisté v pátek v noci zadrželi ve Folmavě na Domažlicku opilého 44letého německého občana, který podle policie brutálně napadl v místním nočním klubu 19letou prostitutku. Těžce zraněná žena byla letecky transportována do nemocnice v Plzni, kde v sobotu ráno zemřela.

Foto: Martin Polák, Právo

Noční klub Mamba ve Folmavě

Článek

Podle informací Práva cizinec ženě poranil genitálie a pak ji opařil horkou vodou. „Má popáleniny na 40 procentech těla a další zranění po fyzickém útoku,“ uvedla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. "Ženu jsme převzali v kritickém stavu. Byla v bezvědomí. Podle lékaře byla opařena horkou vodou nebo možná poleptána," dodala.

"Dívka na následky zranění v sobotu ráno zemřela," potvrdila Právu krajská policejní mluvčí Martina Zoubková.

Napadenou ženu našly její kolegyně bezvládně ležet ve sprše. Muže na místě chytil majitel podniku, který ho předal policistům. Ti zajišťují stopy a vyslýchají svědky.

Okolí si ničeho nevšimlo

Brutální trýznění mladé ženy se odehrálo prakticky bez povšimnutí nejbližšího okolí. „Ničeho jsme si nevšimli, je to malý nonstop, který nijak nevyčnívá,“ řekla Právu servírka z pizzerie, která je od klubu jen pár metrů. Podobně mluvili i stánkaři z tržiště. „Už jsme měli zavřeno,“ uvedl jeden z nich.

Tržiště i Folmava v sobotu žila normálním životem, všude plno německých návštěvníků, kteří přijeli za levnými nákupy. To, že se v místě odehrála tragédie, připomínal už jen zbytek policejní pásky u klubu Mamba. Jeho majitel s novináři odmítl mluvit.

Muž zřejmě bude souzen v Česku

Policisté na případu intenzivně pracují.

V sobotu odpoledne byl muž obviněn. Hrozí mu buď trest za vraždu v rozmezí 15 až 20 let popřípadě výjimečný trest, nebo může být souzen za těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, kde je sazba osm až 12 let vězení.

Násilník by měl být s největší pravděpodobností souzen v Česku, německá strana může podle mezinárodních smluv požádat o jeho vydání, ale podle informací jednoho z plzeňských soudců to zřejmě v tomto případě neudělá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám