Hlavní obsah

Sobotka nepozorovaně opustil nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka ve čtvrtek odpoledne odešel z nemocnice. Byl v ní po středečním útoku osmačtyřicetiletého muže na mítinku ČSSD v Brně.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Napadený Bohuslav Sobotka

Článek

O propuštění informovala novináře shromážděné před vchodem do zařízení mluvčí Fakultní nemocnice v Brně Anna Mrázová.

"Zdravotní stav umožňoval propuštění do domácí péče," řekla Mrázová. Sobotka se s novináři nechtěl setkat, ani nechtěl být fotografován. Nepřál si ani, aby lékaři informovali o jeho zdravotním stavu.

Policie už vyslechla i útočícího muže i místopředsedu ČSSD.

Opilý útočník uhodil Sobotku pěstí ve středu odpoledne. Politik upadl, lékaři ho odvezli do nemocnice s podezřením na otřes mozku.

Podle lékařské zprávy policie určí, z čeho útočníka obviní. Přes noc byl v policejní cele, čekalo se, až vystřízliví. Podle jeho syna si muž často stěžoval. Za útokem tak mohla být kombinace alkoholu a frustrace, že úřady jeho stížnosti neřeší.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Policie útočníka zadržela

ČSSD ve čtvrtek rozhodla, že velké mítinky na náměstích už nebude organizovat, raději vyjde mezi lidi do ulic. [celá zpráva]

Alkohol se na akci prý nepodával

Dvojka brněnské kandidátky Jeroným Tejc následně popřel informace, že na mítinku, na němž došlo k napadení Sobotky, by byl podáván alkohol. Útočník tak podle něj musel přijít již opilý.

Vedle středečního útoku na Sobotku, došlo v předchozích dnech k dalším incidentům. Na jednom z předvolebních setkání vhodil kdosi na pódium sklenici s utopenci, na dalším byl Paroubek označen za "prvního zastřeleného presidenta ČR".  V noci na čtvrtek pak kdosi zapálil předvolební stánek ČSSD v Plzni.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám