Hlavní obsah

ČSSD zruší velké mítinky

Právo, Novinky, jas,mh
Praha
Aktualizováno

ČSSD se po incidentech na svých mítincích rozhodla změnit formu a charakter kampaně. Nebude pořádat hromadné akce na veřejných prostranstvích, ale bude se věnovat kontaktní kampani. Ve čtvrtek to po jednání grémia oznámil šéf ČSSD Jiří Paroubek. Podle něj bude strana dělat více malých improvizovaných akcí.

Článek

„Nic nestojí za život či zdraví lidí,“ konstatoval Paroubek. „Měníme formu a charakter kampaně. My půjdeme za lidmi z důvodu jejich bezpečí. Centrální kampaň na náměstích nebude, budeme chodit za lidmi do práce, do fabrik, na setkání s odboráři, na vysoké školy a všude tam, kde o setkání budou stát,“ doplnil.

Strana tak reaguje na středeční útok opilého muže na místopředsedu strany Bohuslava Sobotku.

„Bude to účinnější než kampaň na náměstích,“ dodal s tím, že strana využije i parlamentní tribunu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Napadený Bohuslav Sobotka

Paroubek ocenil vyjádření prezidenta Václava Klause i místopředsedů ODS a TOP 09 Davida Vodrážky a Miroslava Kalouska, kteří útok na Bohuslava Sobotku odsoudili. Nic prý naopak nečeká od lídra ODS Petra Nečase a místopředsedy Ivana Langera.

Hašek bude v kraji pořádat mítinky dál

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) respektuje rozhodnutí vedení své strany, ale nevidí důvod proč by neměl pokračovat v na regionální úrovni v mítincích, protože sám se s žádnými negativními reakcemi nesetkal.

Hašek dodal, že ho jen navíc mrzí, že k násilnému útoku došlo znovu v Jihomoravském kraji. Loni se terčem hozených kamenů stal Mirek Topolánek v rámci letní kampaně ODS v Hustopečích.

Zveřejněte výsledky studentských voleb

Paroubek také na tiskové konferenci po jednání grémia ČSSD vyzval společnost Člověk v tísni, aby okamžitě zveřejnila výsledky studentských voleb.

Proti jejich zveřejnění před volbami přitom nedávno protestoval například středočeský hejtman David Rath. Některé školy nicméně výsledky zveřejnily.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám