Hlavní obsah

Na Paroubkův doprovod hodili na mítinku sklenici utopenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Na mítinku v Kladně v úterý odpoledne jeden z odpůrců hodil po doprovodu šéfa ČSSD Jiřího Paroubka sklenici utopenců. Sklenice nikoho nezasáhla, nikomu se tak nic nestalo.

Článek

Podle volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka někdo z poměrně velké dálky hodil do prostoru, kde stál doprovodný tým ČSSD, litrovou sklenici s utopenci. Stalo se tak v době, kdy na pódiu opodál stál Paroubek, jeho žena Petra a další politici ČSSD. Útok nebyl veden na předsedu sociální demokracie, nýbrž na podpůrný tým.

"Doprovodný štáb stál vedle pódia a zničehonic zasáhla deštník asistentky Petry Paroubkové sklenice s utopenci, která se poté roztříštila na zemi. Mohla někomu způsobit vážný úraz," řekl Právu Tvrdík.

Podle něj se sociální demokraté rozhodli na pachatele útoku podat trestní oznámení. Účastníky mítinku vyslechla policie, doplnil.

Policejní hlídky byly na místě jako ve Slaném a Rakovníku, ale nezasáhly. Až vpodvečer uvedla mluvčí kladenské policie Jana Dětská, že policisté věc řeší „jako přestupek proti občanskému soužití“.

Konflikt kvůli "zastřelenému Paroubkovi"

Dusno bylo v úterý odpoledne už na mítinku ve Slaném, kde skupina lidí, převážně studentů ve věku kolem 20 let, přišla před pódium připravené pro předsedu Jiřího Paroubka a středočeské kandidáty s ručně psanými transparenty.

Kvůli jednomu z nich se strhnul konflikt. „Jmenuji se Paroubek a brzy budu první zastřelený prezident ČR,“ stálo na ceduli. Zatímco Paroubek se vydal k uniformovaným policistům, kteří pak Právu sdělili, že je přišel pouze pozdravit, středočeský hejtman David Rath (dvojka na kandidátce ČSSD) se vrhnul přímo do davu a chtěl transparent odstranit. Skupinu pak označil za fašisty. [celá zpráva]

"Fyzickou likvidací vyhrožovali fašisti. Vy jste normální fašisti, propagujete násilí, tím jste udělali TOP 09 pěknou reklamu,“ říkal směrem k demonstrujícím, kteří chvíli předtím souhlasně kývali, že jsou sympatizanti TOP 09.

"Na incident s transparentem Jiří Paroubek říkal, že trestní oznámení dávat nebudeme,“ doplnil Tvrdík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám