Hlavní obsah

New York v noci unikl teroristickému útoku, nastražená bomba selhala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Newyorská policie našla výbušniny v podezřelém automobilu zaparkovaném v centru New Yorku. Starosta New Yorku Michael Bloomberg na tiskové konferenci potvrdil, že v podezřelém automobilu zaparkovaném u Times Square bylo výbušné zařízení. Město podle něj díky pozornosti obyvatel a policie uniklo velké tragédii. Pyrotechnici po hlášení o kouři v autě našli výbušné látky, benzin, propan a ohořelé dráty.

Foto: Cary Horowitz, Reuters

Evakuované náměstí Times Square v New Yorku

Článek

Požární zdroj rovněž uvedl, že byl spatřen muž prchající z podezřelého sportovního užitkového vozidla tmavé barvy. Z toho se prý kouřilo, vycházely třaskavé zvuky a lehce se i zablesklo. Motiv možného připravovaného atentátu policie nezná.

Evakuovali několik bloků

Policie preventivně evakuovala několik bloků v turisticky oblíbené části Manhattanu. Policisté upřesnili, že dým vycházel z balíčku položeného v zadní části odstaveného auta. Mluvčí newyorské policie rovněž potvrdil, že hasiči uhasili malý požár. Automobil byl údajně zaparkován poblíž divadla, které uvádělo muzikál Lví král.

Jistý hasič upřesnil, že vozidlo bylo zaparkováno na rohu 45. ulice a Sedmé třídy. Pyrotechnici a hasiči zůstali v terénu i pozdě v noci. Podezřelé vozidlo prověřil dálkově ovládaný robot. Na místě byly i dva požární vozy připravené hasit.

Do divadel lidi pouštěli

Agentura AP uvedla, že policie dostala v 22:30 místního času hlášení o požáru automobilu v 45. ulici. Preventivně pak bylo uzavřeno několik bloků v okolí. Čtvrť Times Square byla neobvykle vylidněná. Noc ze soboty na neděli přitom bývá nejživější v týdnu.

Davy lidí policejní manévry sledovaly a fotografovaly zpoza policejních kordonů, mnozí turisté se dobře bavili. Podle Reuters policie mnoha lidem na Broadwayi zpočátku nebránila v cestě na divadelní představení, z nichž přinejmenším některá normálně běžela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám