Hlavní obsah

Zeman k aféře Vlček: čubčí synové musí z politiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Miloš Zeman ve čtvrtek večer komentoval odchod Miloslava Vlčka z postu šéfa Sněmovny. V rozhovoru pro Novinky odkázal na slova někdejšího amerického prezidenta Theodora Roosevelta o "čubčích" synech, které každá strana chrání.

Článek

"Je to sice čubčí syn, ale náš čubčí syn, a proto ho budeme chránit," citoval Zeman předválečného amerického prezidenta.

Dodal, že všichni takoví "čubčí" synové by měli být z politiky vymeteni.

Předseda SPO reagoval na události kolem odstupujícího předsedy Sněmovny Miloslava Vlčka, který lobboval pro podivnou dotaci pro firmu svého poradce. Později popíral, že by se s ním blíže znal. V rozporu se zákonem také vrátil půjčku 1,1 miliónu korun v hotovosti. Sumy nad milión se tehdy musely převádět přes účty.

"Ať už je politik levicový či pravicový, pokud se mu prokáže podvod či porušení zákona, to je ten pytlík s tím miliónem korun, tak by měl odstoupit," řekl Zeman během předvolebního mítinku v restauraci Na zastávce v Praze-Vysočanech.

Vlček porušení zákona uznal, odstoupit ale ještě ve středu odmítal. Sáhodlouhé kauzy odůvodňoval jako mediální. Ve čtvrtek ale oznámil, že se koncem měsíce vzdá funkce předsedy Sněmovny, a byl také vyškrtnut z Olomoucké kandidátky ČSSD. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám