Hlavní obsah

Zeman a Schwarzenberg si předhazují, kdo je větší opilec

Lídři Strany práv občanů - zemanovci Miloš Zeman a TOP 09 Karel Schwarzenberg se před volbami špičkují kvůli své náklonnosti k alkoholu. Nejprve Schwarzenberg v rozhovoru v Lidových novinách řekl, že kdyby Zeman nechlastal, tak by byl velmi dobrý premiér. Zeman na čtvrteční tiskové konferenci zase vyprávěl opileckou historku o Schwarzenbergovi, prý aby se mu pomstil.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Miloš Zeman na sjezdu Strany práv občanů.

Článek

"Pan Karel Schwarzenberg po nemírném požívání alkoholu jednou usnul u stolu a svoji unavenou hlavu si na ten stůl položil. Přišel k němu jeden člověk, zaklepal mu na rameno a říkal: jak se máte, pane hrabě. A pan Schwarzenberg zdvihl ze stolu svoji unavenou hlavu a řekl: kníže, ty vole. A opět hlavu položil na stůl," vyprávěl Zeman.

Připomněl také jiný rozhovor Schwarzenberga v časopise Týden, kdy řekl, že taky chlastá a že to považuje za pozitivní záležitost.

"Miloš Zeman byl dle mého názoru jeden z nejinteligentnějších premiérů, které tato země měla, a kdyby tak nechlastal, tak by byl opravdu velmi dobrý premiér. Bohužel ten stres nevydržel, ale myslím, že se v tom omezil, už nemá tak oteklej obličej, jako měl tehdá, když byl premiérem," řekl listu Schwarzenberg.

Britský premiér Winston Churchill podle Zemana vypil tři láhve whisky denně a vykouřil osm doutníků. Adolf Hitler byl vegetarián, nekuřák, abstinent, a dokonce i o jeho sexuálním životě existují jisté pochybnosti. "Winston Churchill vyhrál 2. světovou válku a Adolf Hitler se zastřelil v bunkru," podotkl lídr SPOZ. Myslí si proto, že to, že má rád slivovici, mu v českém národě neuškodí, spíš naopak.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám