Hlavní obsah

Češi zadržení v Thajsku kvůli únosu byli propuštěni na kauci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Dva Češi zatčení v Thajsku kvůli údajnému podílu na únosu muže z Nizozemska byli ve čtvrtek propuštěni na kauci 400 000 thajských bátů (234 840 korun) za každého. Soud s nimi se bude konat ve městě Pattaya 29. dubna. ČTK to řekla česká konzulka v Bangkoku Božena Kunová, která informace získala telefonicky od thajské policie.

Článek

Trest, který oběma Čechům hrozí, se zatím konzulátu nepodařilo zjistit. "Samozřejmě nás překvapilo, že v takto závažném kriminálním činu byli propuštěni na kauci, ale v Thajsku se to běžně dělá, pokud se zadržení přiznají k tomu, že souhlasí s tím obviněním," řekla konzulka.

Není jisté, že se muži k soudu dostaví. V Thajsku není podle ní těžké obstarat si falešné doklady a uprchnout ze země. Všechny hraniční přechody byly nicméně varovány, aby muže nepouštěly, dodala Kunová.

Případ popsal list Pattaya Daily News, který citoval policejního komisaře. Dva Češi měli na příkaz Poláka Roberta Stirringa unést nizozemského podnikatele Willema Janssena. Ten Polákovi údajně dlužil peníze.

Při únosu na Holanďana namířili zbraň a 12. dubna ho donutili nastoupit do auta a převezli ho na místo, kde byl vězněn. Za jeho propuštění únosci požadovali 90 000 eur. Po zaplacení výkupného byl unesený propuštěn.

Policii se podařilo odhalit totožnost dvou únosců a zadržet je. List uvedl, že oba Češi se k únosu přiznali a zavedli policisty do třípodlažní budovy, kde svou oběť věznili, zatímco čekali na převod peněz. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám