Hlavní obsah

Toyota svolává k opravě další auta, tentokrát kvůli korozi

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota svolala další statisíce aut k opravě. Společnost to oznámila jen krátce poté, co přestala kvůli poruše prodávat luxusní model Lexus GX 460. Toyota tentokrát chce opravit 600 tisíc aut kvůli korozi.

Článek

Problémy se týkají vozů Sienna, které byly vyrobeny v letech 1998 až 2010. Podle BBC je závadný držák rezervní pneumatiky. „V nejhorším případě by se mohlo stát, že pneumatika by mohl z auta odpadnout,“ uvedla automobilka v prohlášení.

Navíc již před několika dny přestala firma celosvětově prodávat Lexus GX 460, který americký časopis pro spotřebitele Consumer Reports vyhodnotil jako nebezpečný. Při určitých manévrech totiž hrozí, že vůz by se mohl převrátit.[celá zpráva]

Toyota uvedla, že dodatečně zjistila, že vůz v testech skutečně neobstál. Její inženýři stabilitu Lexusu kvůli stížnostem opětovně testovali.

Firma se s nejrůznějšími poruchami potýká již několik měsíců. Po celém světě musela již dříve svolat k opravě na 8,5 miliónu aut, přičemž většina byla právě na americkém trhu. Šéf automobilky Akio Toyoda byl kvůli tomu vyslýchán před americkým Kongresem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám