Hlavní obsah

V Plzni soudí muže, který znásilnil dívku před jejími rodiči

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

U plzeňského krajského soudu začalo v pondělí hlavní líčení s Antonínem Zigmundem, který podle žalobkyně loni 29. října znásilnil sedmnáctiletou dívku přímo před očima jejích rodičů. Drama se odehrálo v jednom z bytů v Brněnské ulici. Osmadvacetiletý muž je obžalován ze znásilnění a také z pokusu o vraždu, když nožem napadl otce, který se snažil dceru chránit.

Článek

Dívku znal Zigmund od dětství. Ten den ji potkal v nákupním centru a večer se za ní vydal domů. Dveře bytu mu po opakovaném zazvonění otevřel otec dívky. Zigmund ho rukama dostrkal do obývacího pokoje, kde jej bil do obličeje, a když muž upadl na zem a schoulil se, kopal do něho. Přitom mu vyhrožoval stejně jako jeho manželce, která chtěla volat policii, zabitím.

Dívce dal facku a z předsíně ji odtáhl za vlasy do obývacího pokoje a nařídil, aby si svlékla spodní kalhotky. Když se otec dívky snažil muži ve znásilnění zabránit, on jej třikrát bodl kuchyňským nožem. Pak mu nařídil, aby zůstal v obýváku i se svou ženou.

Znásilnění před zraky rodičů

„Tam před zraky obou rodičů přehnul dívku přes opěradlo křesla a zezadu se snažil dívku análně znásilnit. Poté ji přinutil si kleknout a zasouval jí penis do úst, přičemž u hlavy jí držel nůž,“ řekla před soudem státní zástupkyně.

Když se otec dívky pokusil přivolat pomoc z okna, násilník mu vyhrožoval zabitím. Muži se nakonec podařilo vyběhnout na chodbu a povykem zburcovat sousedy. Ti přivolali policii a záchranku. Násilník mezitím z domu utekl. Kriminalisté ho krátce na to zatkli.

Dívka podle žalobkyně trpí po prožitém násilí na ní a na rodičích psychickou poruchou, neboť prožité trauma se vymykalo svou intenzitou a obsahem běžným lidským zážitkům. „Prognóza dalšího trvání této poruchy zdraví je velmi nejistá,“ uvedla státní zástupkyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám